Република България ● Община Смядово

Езици

Съобщение

вторник, 19.05.2020 г.
Категория: 

Народно читалище „Братство-1860“ град Смядово сключи договор за безвъзмездна финансова помощ в размер на 9 975,00 лв. с фонд „Обединени срещу COVD-19“ за реализацията на проект „Обединени срещу COVD-19 в община Смядово“. Дарителският фонд обединява Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, като подкрепя финансово инициативи, насочени в подкрепа на най-засегнатите от кризата представители на следните уязвими групи хора – медици и медицински персонал; възрастни хора; деца и младежи; хора със специални потребности; самотни родители; безработни и др.

В рамките на проекта ще бъдат раздадени хранителни пакети, съдържащи основни хранителни продукти и пакети за лична грижа и защита, съдържащи лични предпазни средства и дезинфектанти на 224 лица, представители на целевите групи в община Смядово. С останалата част от финансовата помощ ще бъдат осигурени защитни облекла и лични предпазни средства, предназначени за 7 медицински специалисти, практикуващи на територията на общината. 

Проектът ще се реализира в рамките на един месец, в периода от 11.05.2020 г. до 11.06.2020 г., като в дейностите по организация, опаковане, разпределяне и доставяне на предвидените пакети ще вземат участие 35 доброволци.

 

ИВАН КЮРКЧИЕВ

Председател на НЧ „Братство-1860“ гр. Смядово