Република България ● Община Смядово

Езици

Община Смядово се включи в Националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2020“

петък, 25.09.2020 г.
Категория: 

„Нестле за Живей Активно! 2020“ е мащабен и дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Включвайки се в тази инициатива Община Смядово получава правото да участва в Конкурс за спонсорство на общински проект, свързан с изграждане или подобряване на съществуваща база на стойност 20 000 лв.

22 септември 2020 г. …

Гр. Смядово, обл. Шумен …

Есенна слънчева сутрин …

Централният площад на град се изпълва с хора – деца и възрастни, нарамили торбички с лека закуска и вода за из път.

Всички те с ентусиазъм са в готовност да се включат в обявения от Община Смядово пешеходния преход до язовир Качица във връзка с обявения конкурс на Нестле за активен живот „Нестле за Живей Активно! 2020“ и за финансиране на проект на стойност 20 000 лв. за изграждане или подобряване на съществуваща спортна база в общината.

Г-жа Иванка Петрова поздрави всички с Празника на независимостта. В тази чест беше поднесен венец на паметника на Васил Левски.

Г-жа Петрова пожела на всички да достигнат целевата дестинация, където участниците ги очакват много изненади.

 

И така походът започна …

Участниците в похода стигнаха до язовир „Качица”. Там те имаха възможност да вземат участие в спортни и занимателни игри, с награди, осигурени от Общинската администрация. За участниците, приели предизвикателството да изминат около 7-километровия пешеходен маршрут, имаше шапки и тениски с логото на инициативата.

В петък, 25 септември, се проведе втория етап на масовите прояви – ученически игри, на които домакин беше Средното училище „Свети Свети Кирил и Методий“ – гр. Смядово. В тях се включиха ученици на различна възраст от средното училище, които също получиха тениски с логото на инициативата.